Werkzaamheden als componist/arrangeur

2002 - heden Productie van de CD "Lounge jazz" met eigen composities en arrangementen, de CD bevat zogeheten "Stockmuziek": dit is muziek ten behoeve van TV, radio, film, reclamespots en alle overige audiovisuele producties. Diverse composities en arrangementen onder andere in opdracht van De Efteling.
Een studieboek voor contrabasleerlingen geschreven en een bijbehorende meespeel CD geproduceerd. Het boek en de CD helpen de leerling om voordrachtsstukken met begeleiding uit te voeren en de intonatie te trainen en is geschikt voor zowel beginnende (vanaf tweede jaars) als gevorderde contrabas leerlingen.
1998 - 2002 Composities en arrangementen voor de Luchtmachtkapel, idem ten behoeve van CD trompettist Bart Tuinman en het celloduo "Saw the celli". Muziek (midi en wave files) voor websites.
Composities en arrangementen ten behoeve van het theaterprogramma ‘Split’ met Mini & Maxi.
1993 - 1997 Composities en arrangementen ten behoeve van theaterprogramma ‘Scherzo’ met Mini & Maxi; het theaterprogramma ‘Happy Day’s; het Nederlands Mandoline Kwartet.
1991 - 1992 Muziek gecomponeerd, gearrangeerd en geproduceerd voor een aantal TV documentaires, waaronder ‘Het oog van de Naald’, een documentaire van de NCRV over de tweede wereldoorlog; arrangeur van show- en begeleidingsorkest ‘Prime Time”.
1990 - 1991 Muziek gecomponeerd, gearrangeerd en geproduceerd voor: pop-, klassieke-, jazz- en kinder CD’s; idem voor een serie van drie TV programma’s over schrijvers; een serie informatieve TV programma’s over “Reclame, dat belooft wat”; een documentaire over Staatsbosbeheer; reclame- en TV spots.
1988 - 1989 Jubileum CD van het Koninklijk Breda’s Mannenkoor gearrangeerd en geproduceerd. Finalist compositiewedstrijd van de Stichting Conamus ‘Een lied voor Zeeland’.
1987 - 1988 Als arrangeur meegewerkt aan; het Theaterprogramma ‘Kussen’ van Ramses Shaffy en Liesbeth List; CD opname Ramses Shaffy; arrangementen voor theaterprogramma van Liesbeth List.
1985 - 1986 Arrangementen voor het VARA Dansorkest; finalist compositiewedstrijd van de Stichting Conamus ‘Volkslied voor Flevoland’.
1983 - 1984 Winnaar van de compositiewedstrijd ‘Schrijf een lied voor de horeca’ van de Stichting Conamus.
1981 - 1982 Muziek gecomponeerd en geproduceerd voor een audiovisuele productie voor de wereldwijde introductie van de Philips Compact Disc; arrangementen voor de LP van de groep ‘Close Encounter’.